İGA İstanbul Havalimanı, Dünya Havacılık Sektörünün Lider Eğitim İşbirliği Programına Seçildi
İGA İstanbul Havalimanı, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü tarafından “TRAINAIR PLUS Programı”na üye seçildi. Güney Kore’nin başkenti Seul’de düzenlenen törene katılan Kadri Samsunlu: “Havacılık, birbirine bağlı bileşenlerden oluşan bir sistemdir. “Bu sistemde, tek bir bileşen bile arızalansa, tüm ağ tehlikeye girebilir.”
Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı İGA İstanbul Havalimanı Bölgenin en değerli küresel merkezi olmasının yanı sıra uluslararası standartlarda eğitim ve sertifika programları ile de öne çıkmaya devam ediyor. İGA İstanbul Havalimanı sonunda Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO)ile “TRAINAIR PLUS Programı”üyeliğine seçildi.
Havacılık branşının paydaşlarının ve çalışanlarının gelişimini desteklemek için çeşitli konularda eğitim faaliyetleri düzenleyen, sahip olduğu sertifikalar ile departmanın ihtiyaçlarını görerek global oyuncular için yeni fikirler geliştiren ve üreten bir eğitim platformu olma misyonuyla yola çıkmıştır. İGA Akademi, ICAO TRAINAIR PLUS Programı kapsamında ortak üyelik statüsü aldı.
Üyelik, ICAO Küresel Havacılık Eğitim Ofisi tarafından İGA İstanbul Havalimanı’nda yapılan kapsamlı değerlendirmenin ardından belirlendi.
Üyelik Yetki Belgesi CEO Kadri Samsunlu’ya Sunuldu
2010 yılında başlatılan ICAO TRAINAIR PLUS Programı, küresel hava taşımacılığının kendinden emin, emniyetli ve sürdürülebilir gelişimini amaçlayan eğitim işbirliklerini desteklemektedir.
Program sertifikası 31 Mayıs 2023 tarihinde Güney Kore’nin başkenti Seul’de gerçekleştirildi. “ICAO – Küresel Uygulama Destek Sempozyumu”törende, ICAO Genel Sekreteri Juan Carlos Salazarile İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Kadri Samsunlu’ya sunuldu. Törende, İGA İstanbul Havalimanı’nın TRAINAIR PLUS Programı’na Türkiye’den üye olan tek özel kuruluş olduğu vurgulandı. ICAO’nun düzenlediği etkinliğe Samsunlu da katıldı. “Uygulama Desteği ve Dayanıklılık Konusunda Sivil Havacılık Paydaşlarının Karşılaştığı Zorluklar”(Sivil Havacılık Paydaşlarının Uygulama Desteği ve Dirençte Karşılaştıkları Zorluklar) başlıklı panele de konuşmacı olarak katıldı.
Konuşmasında havacılığın birbirine bağlı bileşenlerden oluşan bir sistem olduğunun altını çizdi. Kadri Samsun’dan “Bu sistemde, tek bir bileşen bile arızalansa, tüm ağın etkinliği tehlikeye girebilir. Çin örneğinde bunu gördük”söz konusu.
İhtiyaç odaklı yaklaşımın önemini vurgulamak, sivil havacılık paydaşları arasında iş birliği ve ortaklıklar geliştirmek ve teknolojik yenilikleri takip etmek. Samsun’dan, İGA olarak uzun vadeli endüstriyel büyümeyi hedefleyen taahhütler için kapsamlı bir temel oluşturmaya hazır olduklarını vurguladı.
Uluslararası kuruluşlarla iş birliği içinde eğitimler kapsamında yeni anlaşmalara imza atmaya devam eden İGA İstanbul Havalimanı çatısı altında. İGA Akademi2022 yılında Uluslararası Havalimanları Konseyi’nin (ACI) Eğitim Ortağı ve Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) Bölgesel Eğitim İştirakinin akreditasyonunu aldı.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı