Ekonomi

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte hurma talebi yerini tatlılara bıraktı.

Eyüpsultan Camii ve çevresindeki tarihi dokuya sahip dükkânlar, ramazanın 13. gününde turistleri ve vatandaşları karşılıyor. Ramazan ayının ilk günlerinde hurmalara olan ilgi yerini tatlı ve şekerlemelere bıraktı.

Eyüpsultan Camii ve tarihi dokusu ile alışveriş yerleri Ramazan ayı boyunca yerli ve yabancı turistleri ağırlamaktadır. Ramazan ayının 13. gününde iftar ve sahur alışverişlerinin yoğunluğu devam ediyor. Kuruyemiş, hurma, lokum, çerez ve kuruyemiş gibi ürünlere talebin daha fazla olduğu gözlenirken, ramazanın ilk günlerinde hurmalara olan ilgi yerini tatlı ve şekerlemelere bıraktı.

Turistlerden lohuma ilgi azalmıyor

Yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri olan Eyüpsultan’da hurma kilosu 90-300 liradan satılıyor. Lokum fiyatları 100 ile 200 lira arasında değişmektedir. Turistler lokumla daha çok ilgileniyor. Kuruyemiş de ortalama 100-200 liradan satılıyor.

“Ramazan ayının ilk günlerinde hurma talebi yerini şekere bıraktı”

Esnaf Abdullah Bal, Ramazan’ın ilk günlerinde vatandaşların hurma ve kuruyemişe yoğun talep gösterdiğini belirterek, “Şimdi şekerleme ve tatlılara rağbet gösteriyorlar. Vatandaşlar iftarlık için hurma almaya devam ediyor. Hurma 90 liradan başlıyor ve alabiliyor. 300 liraya çıkıyor. Lokum 80 liradan başlıyor, “200 liraya kadar çıkıyor. Her bütçeye uygun çalışmalarımız var” dedi.

Kuru meyvelerin de yoğun ilgi gördüğünü belirten Bal, “Kurabiye fiyatları da ortalama 100-200 arasında değişiyor. Turistler daha çok lokum talep ediyor.” – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gerçek ve kaliteli istanbul eskort bayanları
Başa dön tuşu